Alexandertechniek is toegankelijk voor iedereen die zijn lichaam beter wil begrijpen en bewegingspatronen wil onderzoeken en bijsturen. Omdat het een leermethode is, vraagt het inzet en bereidheid van de persoon om te leren en zichzelf te herontdekken. Ik ga met jou op zoek gaat naar manieren die voldoende stimuleren zodat jij de nodige inzichten en ervaringen meekrijgt.
Een schets van veel voorkomend fysiek gedrag:
Onze fysieke structuur is zo voorzien dat de ruggengraat en halswervels ons hoofd ondersteunen. Weliswaar zitten we al te vaak met ons hoofd gebogen vergaderingen bij te wonen, mails en internetinfo te verwerken, hangen we boven ons eten en onderhouden diezelfde kromming onderweg in de trein of in de wagen. Omdat de spieren van de hals noch de wervels daarvoor gemaakt zijn, vergroten we de kans op spanningen in hals en schouders en slijtage op de wervels. Spanningen in het schoudergebied en rugklachten zijn een direct gevolg en een vrije, natuurlijke ademhaling wordt gefnuikt.
Ik leer je hoe je met een betere uitlijning tussen hoofd, hals en rug je lichaam opnieuw meer respecteert en de ruimte creëert die een goede fysieke doorstroming mogelijk maakt. Tijdens de lessen Alexandertechniek leer je aan de hand van ervaringen en inzichten hoe je dagtaken en andere activiteiten kan uitvoeren met meer gemak, zonder opnieuw onnodig veel spanningen op te bouwen of in de collaps te verdwijnen.
Je kunt dus lessen nemen
- om je lichaam beter te gebruiken door het functioneren te begrijpen
- om herstel en revalidatie te ondersteunen: hernia / rugpijn / burn-out / fysieke trauma’s
- om meer betekenis te geven aan al je activiteiten: sport / werk / muziek / dans…
Ook mensen met een beperking, chronische pijn of chronische ziekte kunnen baat hebben bij het volgen van lessen. Een verbeterde en meer bewuste coördinatie draagt bij tot een meer ontspannen functioneren met meer evenwicht en lichamelijke vrijheid.
Een inkijkje: